OCTAVIA Brak podświetlenia od regulacji ogrzewania POMOCY

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• OCTAVIA Brak podświetlenia od regulacji ogrzewania POMOCY

Gumy drazka stabilizatora - slaba strona Octavii, Golfa, Leona, A3.

Nie ma reguly - czasami zaczynaja skrzypiec nawet juz po 10.000 km. U mnie wytrzymaly prawie 100.000km.

Jesli przestanie skrzeczec na mokrym - to prawie na bank to jest to.

Wiekszosc ASO wymienia to na gwarancji, ewentualnie smaruja czyms, ale nie pomaga na zbyt dlugo. Lepiej wymienic.

OCTAVIA Brak podświetlenia od regulacji ogrzewania POMOCY

Witam mam octavie i pewnego dnia stracilem oświetlenie na pokretłach od ogrzewania no i do tego niewiem jak to draństwo wyjac bo z kazdej strony jest obudowane jezeli ktos ma jakas instrukcje fotki albo cos co pomoze wyjac tą cala regulacje ogrzewania bede wdzięczny aha i czy tam sa diody czy swiatlo jest rozprowadzane swiatlowodami ? ale najwazniejsze pytanie to to jak to cale wyjac? probowalem od gory od radia i od dolu od popielniczki

Komentarz

• lester
      Drive
      • 2004
      • 54

na dzień dobry spróbój puknąć palcem kilka razy...mi pomogło...a potem wyczaiłem ze jak kilkakrotnie zmienie polozenie pokretla od nawiewu, to tez zaskakuje...
      oczywiście to zadne rozwiazanie, ale zawsze cos...
      GETAWAY DRIVER

Saab 9-5 Aero Black Estate

Komentarz

no tak ale co z tego ze pukne jest gdies cos przepalone i pewnie co jakis czas to gasnie jak juz zacos sie zabierac to trzeba to zrobic porzadnie zeby dzialalo bez problemu ale chodzi i o wyjecie tego panela z pokretlami sa 4 sroby w rogach ale jedynie mozna go wepchnac do srodka to nic niedaje

Komentarz

• lester
          Drive
          • 2004
          • 54

jak swieci to nic nie jest przepalone, tylko moze zasniedziale co najwyzej...
          ja proponuje rozwiazanie chwilowe, jak zgasnie na amen wtedy bede grzebał...

a poki co od 2 dni swieci caly czas i dobrze sie zapowiada :lol:
          GETAWAY DRIVER

Saab 9-5 Aero Black Estate

Komentarz

• lukas_78
            Ambiente
            • 2004
            • 148

a wracając do tematu rozbiórki tego ustrojstwa to robi się to tak............

Wyjmuje środkowe pokrętło ciąnąc kombinerkami nalepiej przez jakąś szmatkę, a potem cienniutkimi sczypcami masz dostep do tylko jednej żarowni podswietlajacej trzy pokretła

pozdro
            Spoko loko lusi sponton

Komentarz

• wiking
              Ambiente
              • 2009
              • 117

witam pytanie ,a jak wyjąć cała ramkę z konsoli srodkowej

Komentarz

• koniec_swiata
                Classic
                • 2014
                • 12

Zamieszczone przez lester
                na dzień dobry spróbój puknąć palcem kilka razy...mi pomogło...a potem wyczaiłem ze jak kilkakrotnie zmienie polozenie pokretla od nawiewu, to tez zaskakuje...
                oczywiście to zadne rozwiazanie, ale zawsze cos...
                Hej żeby nie zakładać nowego tematu podpinam się pod pierwszy znaleziony. Mam problem z tym światełkiem jak w poście cytowanym powyżej. Od razu światło nie świeci a jak się pokręci pokrętłem regulacji mocy nawiewu to się zapala. Czyli żarówka nieprzepalona. Co to może być?
                Dzięki za ewentualne sugestie.
                Pozdrawiam.

Komentarz

• andrzejm89
                  Classic
                  • 2013
                  • 37

proszę ,może pomoże http://www.skodaczesci.pl/porady/skoda/Octavia/200
                  SKODA OCTAVIA KOMBI 1.9 TDI 90 KM (2001)

Komentarz

Pracuję...